"lus est ars boni et aequi"

XXI századi spanyolviasz

A Kollégák a XXI. sz. Ügyvédségért szerveződés részéről 2016. 01.27-én 20 óra után kiküldött „Még nem késő! Érjük el a választások kiírását!” [link] tárgyú közleményére reagálva, vajon meglepődnének a XXI. sz. Kollégák, ha valaki felhívná a figyelmüket arra, hogy

-    a kamarai választást érintő per legelső tárgyalása közben/után, azaz már 2014. május 23-án  a Törvényszék folyosóján a felek között a per szüneteltetéséről folyt egyeztetés.

-    az immáron lassan már a kamarai tagságuk előtti problémákért is, de most különösen a pereskedésért és az időhúzásért felelőssé tett felperesek már 2014. május 23-án a per szüneteltetését ahhoz a két feltételhez kötötték, hogy a felek haladéktalanul kezdjék meg egy új, választási szabályzat kidolgozását és az új szabályok alapján mihamarabb legyen új választás.

-    ezen feltételeket az alperesi oldal sem 2014. május 23-án sem azt követően nem fogadta el, viszont fellebbezett és még a jogerős döntés felülvizsgálatát is kérte.

Vajon meglepődnének a Kollégák, ha valaki azt kérdezné, hogy akkor valójában ki is „az utolsó utáni pillanatig taktikázva időhúzó”?

„A tiszta helyzetet csak egy új választás hozhatja meg.” deklarálása tehát koránt sem új keletű. Az már a ”XXI. század” beköszönte előtt is téma volt. Ám egy új kamarai választás kiírásának a követelése egy új, a majd 6 ezer fős kamaránk valós önkormányzatiságát garanciákkal és nem utolsó sorban képviseleti arányossággal biztosító választási szabályozás megalkotása nélkül hiteltelen.

Ugyanígy hiteltelen az is, hogy a kamarai kommunikációhoz hasonlóan (vagy esetleg a stafétát éppen átvéve?) a szakmai érvek helyett immáron már a XXI. sz. Kollégák is magukat a változást akarókat vették célba.

Ügyvédi Összefogás Egyesület

 

Hozzászólás

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vissza a tetejére