"lus est ars boni et aequi"

Tájékoztatás a BÜK sajtóban megjelent tényállításával kapcsolatosan

Tegnapi napon a sajtóban a Budapesti Ügyvédi Kamara alábbi közleménye jelent meg:

 „Megsemmisítette a Fővárosi Törvényszék a 2014. februári választás február 26-án kihirdetett határozatait, de érdemben a felperesek kereseti kérelmeit és a határozatok felfüggesztése iránti kérelmét elutasította.”

 A BÜK fentiek szerinti közleménye a bírósági ítélettel ellentétes valótlan tényállítást tartalmaz.

 Ezúton közzétesszük a Törvényszék ítéletének rendelkező részét, amely a következőképpen szól:

 „A Fővárosi Törvényszék ….. közgyűlési határozat megsemmisítése iránt indított perében meghozta az alábbi

 ítéletet:

 A bíróság az alperes 2014. február 21. napján megkezdett megismételt választói közgyűlésének 2014. február 26. napján kihirdetett BÜK-VKGY/2014/1-129. számú határozatait megsemmisíti.

Az ítélet ellen a kézbesítéstől számított 15 napon belül van helye fellebbezésnek, melyet a Fővárosi Törvényszéken lehet 3 példányban benyújtani a Fővárosi Ítélőtáblához címezve.”

A határozat 6. oldala a következő mondatot tartalmazza: „A kereset alapos”

Tisztelt Kollégák!

Valamennyien jogi végzettséggel rendelkezünk, a jogászi hivatás kiemelt felelősséggel bíró képviselői vagyunk. Ebből következően mindegyikünk meg tudja ítélni a Kamarai vezetés közleményének szakszerűségét, szakmai helytállóságát, épp ezért azt szakmai szempontból véleményezni nem kívánjuk, az abban foglaltakat mindenki saját szakmai megítélésére bízzuk.

 Ügyvédi Összefogás

Hozzászólás

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vissza a tetejére