"lus est ars boni et aequi"

TITKOSÍTJÁK A KÖZGYŰLÉSI VIDEÓT?

 
Réti László

elnök úrnak
Budapesti Ügyvédi Kamara

Budapest

 

Tisztelt Elnök Úr!

A mai napon a budapesti ügyvédség jövőjét érintően igen fontos kérdések kerültek megvitatásra a Budapesti Ügyvédi Kamara érzelmeket erősen felkorbácsoló, olykor botrányos elemekkel tűzdelt közgyűlésén, melyről a Budapesti Ügyvédi Kamara videó-felvételt készített.

Az Ügyvédi Összefogás képviselői a közgyűlés után kérték Elnök urat, hogy a videó-felvételről egy másolatot számukra kiadni szíveskedjék a kamara. Legnagyobb megdöbbenésünkre Elnök úr telefon útján arról tájékoztatott minket, hogy – más kamarai vezetőkkel történt egyeztetés után – nem adják ki számunkra a felvételt. Kérdésünkre, hogy ez milyen kamarai szabályt sértene, nem kaptunk tájékoztatást.

A Budapesti Ügyvédi Kamara az Elnök úr korábbi programjai alapján az átláthatóság elvén áll. Megítélésünk szerint elvárható lett volna, hogy e fontos közgyűlés élő internet közvetítés útján megtekinthető legyen a kamara valamennyi tagja számára, ha már ennek technikai feltételei jól begyakoroltan rendelkezésre állnak a szakmai előadások körében. Sajnálatos módon erre sem került sor.

Mindezek alapján annak érdekében, hogy a mintegy 5400 fős budapesti ügyvédi tagság megfelelően és hitelesen tájékozódhasson a közgyűlésen történtekről, kérjük és elvárjuk, hogy kamaránk a közgyűlésről készül vágatlan videó-felvételt minden késedelem nélkül honlapján tegye hozzáférhetővé a tagság számára.

Számítunk arra, hogy a kérésünk teljesítése nem ütközik akadályba és nem kell további lépéseket tennünk annak érdekében, hogy tagjaink közvetlenül a kamara által készített videó-felvétel alapján tájékozódhassanak a kérdésben.

Tisztelettel:

Ügyvédi Összefogás

 

Ha kérdése, javaslata, észrevétele van kérjük vegy fel velünk a kapcsolatot az alábbi e-amil címen.
E-mail: [email protected]

Kövessen minket Facebookon is:fblogo

 

Ide sorolva: , , , , ,

Hozzászólás

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vissza a tetejére