"lus est ars boni et aequi"

SZÁMÍTUNK RÁD!

Bárki bármit mond, az idei BÜK választással összefüggésben a legfontosabb esemény az, hogy a két legnagyobb kamarai ”ellenzéki” szerveződés az Ügyvédi Összefogás és a Kollégák a XXI. századi Ügyvédségért túllépve múlton, aggályokon és elhatárolódva minden személyeskedéstől a közös célok megvalósítása érdekében választási szövetségre lépett. Ez bizony példátlan nem csak a kamarai, de a hazai közéletben is!

A megállapodásunk eredményként megszületett egy olyan közös lista, amire azok a tisztségviselő-jelöltek kerültek fel akit a két szervezet tagjai és támogatói egyhangúlag és közösen, minden fenntartás nélkül elfogadtak.

Hisszük hogy együtt valóban változtatni tudunk!

A rendszerváltásból sajátos módon egyedül az ügyvédi kamarák maradtak ki. A két, kamarai tagokból álló civil szervezet tagjai és támogatói felismerték, hogy a BÜK rendszerváltását sem lehet olyanokra bízni, akik akár ciklusokon keresztül olyan tisztségviselők voltak, akik mindaddig észre sem vették, hogy nagy baj van, amíg arra a 2014-es események rá nem irányították a figyelmet. Igaz, hogy ebből is csak azt a tanulságot vonták le, hogy ha nem tesznek gyorsan látszatintézkedéseket, nem tolnak maguk elé/mellé néhány ifjabb, de azért mégis csak a régi tisztségviselői kör holdudvarában ”nevelkedett” személyt, bizony könnyen kikerülhetnek a számukra a presztízs és egyéb érdekeik okán szó szerint elengedhetetlen tisztségükből.

Ne feledd, hogy a jelenlegi tisztségviselői kör bábáskodása mellett megszületett, olyan-amilyen új ügyvédi törvény már így is elvette a területi kamaráktól az összes érdemi hatáskört. Fizetési kötelezettségeink persze maradtak. A kamarai vagyon is. Egyelőre! Ha most nem tudunk felügyelni és beleszólni a saját területi kamaránk működésébe, úgy ez a lehetőség mindörökre elveszhet.

A változáshoz az kell, hogy minél több olyan új tisztségviselő kerüljön a kamarai vezetésbe, akik nem kötődnek a kamarát  görcsösen konzerválni akarókhoz.

Ezt az tudja biztosítani, ha a közös listán szereplő összes jelöltünk és az összes jelölésnél megkapja a tisztség elnyeréshez szükséges szavazatszámot!

Ezért arra kérünk Benneteket, hogy a listánkon szereplő összes jelöltre és minden jelölésükre szavazzatok!

Természetesen nem kérhetjük senkitől, hogy mást ne támogasson, ám arra felhívjuk a figyelmet, hogy az adott tisztségnél a jelöltjeinken felül másra leadott szavazat egyszerű matematikai alapon ronthatja a mi jelöltjeink választási esélyét.

A változáshoz kellünk mi, akik a napi munkánk mellett a kamaráért és az ügyvédségért szeretnénk és akarunk is tevékenyen tenni, de kell a Te és a hasonlóan gondolkodó kollégáink minél nagyobb számú támogatása is.

Kérünk, hogy 2018.11.16-án (azaz most pénteken) 8.00-18.00 óra között gyere és szánj egy kis időt arra, hogy a Budapesti Ügyvédi Kamara épületében
az itt elérhető és ki is nyomtatható közös listánk szerint leadott szavazatoddal elősegíted a ”VÁLTOZÁST VÉGRE”.

Támogatásodra nagyon számítunk és előre is köszönjük!

Hozzászólás

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vissza a tetejére