"lus est ars boni et aequi"

A semmiből …

A semmiből jöttünk elő négy éve. Vágytunk egy olyan kamara után, ami kifelé erős, megvéd minket, új lehetőségeket kínál, belül pedig emberi, kollegiális, segítő, olcsó, szorongás nélküli. Olyan kamaráról álmodtunk, ami az ügyvédekért van, és nem az ügyvédek a kamaráért.

A semmiből jöttünk négy éve. Amatőrök voltunk, mégis komoly sikernek látszott, amikor négyen bejutottunk a kamara elnökségébe és más posztokra, bizalmat kapva kollegáinktól az akkori választásokon.

Most, az idei választás előtt, csoda számba ment, hogy megint összeálltunk a semmiből, de most már nem amatőr módra. Tanultunk a hibáinkból, felkészültünk és elindultunk, most már nem csupán néhányan összekapaszkodva, hanem egy több, mint száz fős kemény maggal, hogy megcsináljuk a 12 pontunkon alapuló kamarát, amelyre meggyőződésünk, hogy az ügyvédség széles köre vágyik, ami egyébként természetes lenne.

Nekivágtunk a semmiből, energiát, ráfordítást nem kímélve, számítva arra, hogy a fair play szabályai szerint kell megküzdenünk a régi rend képviselőivel. Nem így történt. A stagnációs állapot fenntartásában érdekelt erő a kamara honlapján kampányol és nem teszi közzé anyagainkat, tiltakozásainkat, ugyanakkor kinyilatkoztat, megbélyegez minket, felhasználva ehhez a még meglévő hatalmát.

Ezért mentünk ki az utcára, ezért kell más formában, információs felületeken keresztül kapcsolatot keresnünk a tagsággal, mert különben azt sem tudnátok, hogy vagyunk, és mit akarunk.

Most már több százan állnak mögöttünk, azonban ez még kevés. A budapesti ügyvédek többsége jó, ha hallott rólunk, még nem igazán ismer minket. Márpedig programunk igen vonzó lehet, ha a regnáló, magát újra választatni kívánó kamarai vezetés ebből szemezget. Mihelyt meglátták a tagdíjcsökkentésre vonatkozó programpontunkat, rögtön elcsenték e gondolatot, és hirtelen, az utolsó elnökségi ülés legvégén a csendben benyújtott, ilyen tárgyú napirendi pontot el is fogadták.

Már önmagában ezért a lépésért is megérte létrehozni az Ügyvédi Összefogást, nagy sikernek tartjuk, hogy megmozgattuk a jelenlegi vezetés fantáziáját, még ha olcsó, kapkodó kampányfogás is lett belőle. Reméljük lesz módunk majd korrigálni.

És most Tőled is kérünk valamit: ha változást akarsz, és egyetértesz az Ügyvédi Összefogás 12 pontján alapuló programunkkal, hívd fel a figyelmét minden kollegádnak honlapunkra, összejöveteleinkre, szakmai programjainkra, agitálj barátaid körében, hogy közös esélyünk legyen a valódi érdekeink szerinti kamara felépítésére.

Ehhez minden voksra szükségünk lesz, minél többen el kell, hogy menjünk szavazni.  Csak akkor van esélyünk a változásokra, egy jobb kamarára, ha a jelöltlistánkon szereplő kollegáinkat teljes, vagy legalább is szinte teljes létszámban bejuttatjuk a kamarai vezetésbe.

Ez a siker kulcsa!

Mi már megtapasztalhattuk, hogy egy fecske – négy elnökségi tag – nem csinál nyarat, csak tömeges bejutásunkkal tudjuk számodra is jobbá tenni kamaránkat.

A semmiből jöttünk, de most itt az alkalom, hogy kihasználjuk azt a széles körű közös akaratot, ügyvédi összefogást, ami valódi megújuláshoz vezethet kamaránkban!

A kamarai tagdíjcsökkentésről itt olvashatsz bővebben.

Ügyvédi Összefogás

Ha kérdése, javaslata, észrevétele van kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi e-amil címen.
E-mail: [email protected]

Kövessen minket Facebookon is:fblogo

 

 

Hozzászólás

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vissza a tetejére