"lus est ars boni et aequi"

PÁRBESZÉD “a magyar ügyvédség múltja, jelene és jövője”

A Budapesti Ügyvédi Kamara (BÜK) néhány tisztségviselője és az Ügyvédi Összefogás Egyesület (ÜÖE) néhány tagja (a továbbiakban: szervezők) elérkezettnek látják az időt az elmúlt években felhalmozódott nézeteltérések és problémák okainak nyilvános feltárására és „kibeszélésére”. Szándékuknak különös aktualitást ad az új ügyvédi törvény előkészítése, illetve téziseinek közelmúltbeli nyilvánosságra hozatala.

Erre tekintettel a szervezők egy olyan pódiumbeszélgetésre invitálják a BÜK tagjait, amely lehetőséget ad nem csak a 2014. évi BÜK tisztújítás körül kialakult viharos események, majd az azt követő per előzményeinek, történéseinek és okainak a feltárására, de – ami ennél sokkal fontosabb – a továbblépés lehetséges módozatainak felvázolására egy korszerű, önálló ügyvédi hivatásrend létrehozásának érdekében, különös tekintettel a készülő törvényben felsejlő jogalkotói törekvésekre is.

A szervezők szándéka szerint a pódiumbeszélgetésnek a kölcsönös bizalmatlanság okozta görcsök feloldásán túl a konstruktív együttműködés alapjainak lerakása is a célja. S noha az együttműködés az eltérő emberi habitusok, világnézet, szakmai megközelítés és gazdasági érdekek okából sohasem lehet teljes, a kooperáció optimális szintjének elérése létkérdés a jövőre nézve. A kihívások, a megoldandó feladatok és a különféle eredőjű ellenállások ugyanis túl nagyok ahhoz, hogy ezt a törekvést eleve feladjuk.

A pódiumbeszélgetés résztvevői:

  • Dr. B. Szabó Gábor, BÜK és az ÜÖE tagja
  • Dr. Buczkó Péter, a BÜK és az ÜÖE tagja
  • Dr. Hegedüs László, a BÜK elnökhelyettese
  • Dr. Hidasi Gábor, a BÜK Oktatási Bizottságának elnöke, az esemény moderátora
  • Dr. Járai Gábor, a BÜK és az ÜÖE tagja
  • Dr. Nehéz-Posony Márton, a BÜK Elnökségének tagja
  • Dr. Sziklai János, a BÜK Elnökségének tagja

 A rendezvény időpontja: 2016. december 8. 9:00-12:00

 A rendezvény helyszíne: BÜK díszterme (1051 Budapest, Szalay u. 7.)

A BÜK gondoskodik a rendezvény internetes online közvetítéséről, illetve annak archiválásáról és utóbb a BÜK honlapján történő eléréséről.

Kérjük, hogy részvételi szándékát az [email protected]  címen jelezze.

A Szervezők

Hozzászólás

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vissza a tetejére