"lus est ars boni et aequi"

A MÜK elnöke, dr. Bánáti János is osztja az Ügyvédi Összefogás aggályait

Tudomásunkra jutott, hogy a MÜK elnöke, dr. Bánáti János is osztja az Ügyvédi Összefogásnak a kamarai választások lebonyolításával kapcsolatos egyes aggályait.

Bár megítélése szerint a választások zavartalan lebonyolításáért a Budapesti Kamarát terheli a közvetlen felelősség, a MÜK is áttételes felelősséget vállal e tekintetben. Minderre figyelemmel, Bánáti János – az Ügyvédi Összefogás kérését teljesítve – nyomatékkal felkérte a Budapesti Ügyvédi Kamara vezetőségét és elnökét, dr. Réti Lászlót arra, hogy a 2014. február 21-re kitűzött választást oly módon szervezzék meg, hogy a szavazást kellő választási bizottság segítse és a kamara épületében egy időben, több helyen történhessen a szavazócédulák átvétele.

A szavazatszámlálás tekintetében szintén felhívta a BÜK vezetőség figyelmét a szavazatszámlálás megfelelő, törvényes keretek közötti lebonyolítására.

Az Ügyvédi Összefogás eddig többször határozottan kérte a BÜK elnökét, hogy biztosítsa a választások demokratikus lebonyolításának feltételeit. Lehetetlennek tűnik ugyanis, hogy 2014. február 21-én, a szavazás napján 10 óra alatt – adott esetben több mint – 5000 ügyvéd le tudja adni a szavazatát egyetlen szavazó helyen, európai színvonalú körülmények között, a titkosság követelményinek megfelelően.

A szavazatszámlálás tekintetében az Ügyvédi Összefogás azt kérte a BÜK elnökétől, hogy a jelöltlistákat, jelölteket állító szakmai csoportok megfelelő számú delegáltja jelen lehessen a szavazatszámlálásnál.

Bízunk benne, hogy Bánáti János MÜK elnöknek az Ügyvédi Összefogás kérését támogató nyomatékos felkérése megfelelő hatással bír a BÜK elnökére, vezetőségére és elegendő lesz ahhoz, hogy a szavazójog gyakorlásához európai körülményeket biztosítsanak a tagság számára, a szavazatszámlálásnál pedig lehetővé tegyék a demokratikus választásoknál elvárt garanciák érvényesülését.

 Ügyvédi Összefogás

 

Ha kérdése, javaslata, észrevétele van kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi e-amil címen.
E-mail: [email protected]

Kövessen minket Facebookon is:fblogo

Ide sorolva: , , ,

Hozzászólás

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vissza a tetejére