"lus est ars boni et aequi"

Kamarai főtitkár a Mandiner.jognak: Rákosi nem volt annyit a címlapon, mint Réti!

„Egy jogerős ítéletet nem kommentálni kell, hanem végre kell hajtani.” Dr. Papp Géza kollégánkkal ebben még akkor is egyetértünk, ha sok mindent valószínűleg még most is, a történtek ellenére is alapvetően eltérő módon ítélünk meg. Azonban a problémák eltérő megközelítése, a koncepcionálisan más reformprogram vagy az adott esetben eltérő értékrend sem akadályozhat meg abban, hogy elismerjük a másokban meglévő egyéni eltökéltséget és szilárdságot. Kollégánk „vádbeszéde” a márciusi közgyűlésen nemcsak egyszerűen  jelzés értékű volt, hanem  egyedülálló és példa nélküli is: a  BÜK 2. számú vezetőjénél telt be a pohár és minősített elfogadhatatlannak sőt bűnösnek egy működést és gyakorlatot. Nem tisztünk, hogy a „bűnösség” kérdésében állást foglaljunk (akiknek ez dolga lenne, úgy tűnik, hogy nem nagyon törik magukat, növelve ezzel a homályt és mélyítve a válságot), de az igen, hogy észrevegyük és elismerjük ha valaki egy szál maga, mindenféle nyilvános támogatás nélkül kész felvállalni egy olyan ügyet, amelybe, mint fogalmaz, ő maga is könnyen belebukhat „mert olyan érdekeket sértek, amit én magam sem tudok felmérni”. Kollégánk teljes magára hagyatottsága a közgyűlésen –  ami a „régi csapattársak” lehajtott fejeiben, lesütött szemeiben és némaságba merevedett szájaiban manifesztálódott – pedig egyúttal szimbolikus is volt: Itt tart a BÜK 2015-ben, megalakulásának 140. évfordulóján.

Az interjú másodközlésének konkrét aktualitása is van. Még a minapi kamarai győzelmi jelentés is megpróbálja megvezetni a gyanútlan olvasót azzal, hogy a 2014. évi mérleg szerinti 124.204.000 Ft-os veszteség ellenére „A Kamara költségvetése – akár csak az elmúlt 9 évben mindig – megtakarítással, azaz pozitív eredménnyel záródik.” (BÜK 371. sz. Hírlevél 2. hír). Azt ugyan nem feltételezzük, hogy a közlemény szerzője nem tud különbséget tenni veszteség és nyereség között, de azt igen, hogy szívesen feledtetné a tagsággal a múlt évi siralmas eredményt. Mindez azonban nem jogosítja fel arra, hogy valótlanságokat terjesszen a BÜK hivatalos média felületén.

Dr. Papp Gézával a Mandiner Jog készített interjút melyet elolvashat az alábbi linkre kattintva.

http://jog.mandiner.hu/cikk/20151201_kamarai_fotitkar_a_mandiner_jognak_rakosi_nem_volt_annyit_a_cimlapon_mint_reti

Hozzászólás

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vissza a tetejére