"lus est ars boni et aequi"

FONTOS KÖZLEMÉNY!

Tisztelt Kollégák!

Tájékoztatunk benneteket, hogy a mai napon a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletével helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék azon döntését, amely megsemmisítette a Budapesti Ügyvédi Kamara 2014. évi Választási Közgyűlési határozatait.

A II. fokú Bíróság az I. fokú Bíróság ítélete rendelkező részének helybenhagyása mellett, az ítélet indokolását kiegészítette, továbbá az ítélet végén szereplő bírói összegzést, annak helytelen megállapításai miatt törölte.

A Fővárosi Ítélőtábla határozatában megállapította, hogy a választás során -a közgyűlési határozatok megsemmisítését eredményező – súlyos jogsértések történtek, többek között a szavazatokat jogellenesen arra  nem jogosult személyek is számolták, továbbá, a választási bizottság eljárásában – összeférhetetlenség miatt – a választási bizottság két tagja jogsértően vett részt.

A Fővárosi Ítélőtábla az I. fokú ítélet azon összegző részét, mely szerint csak apróbb formai szabálytalanságok miatt került sor a határozatok megsemmisítésére, azon okból kifolyólag törölte, mert az elkövetett szabálysértések lényeges és súlyos jogsértésnek minősülnek.

A II. fokú Bíróság szóbeli indokolásában felhívta a II. r. alperesi beavatkozóként eljáró Magyar Ügyvédi Kamara figyelmét arra, hogy az általa alkotott választási szabályzat korrekcióra szorul annak érdekében, hogy a szükségszerű új választások során a szabályozás megfelelő legyen.

A jogerős határozat alapján megállapítható, hogy a mai naptól egyértelműen nem legitimek a Budapesti Ügyvédi Kamara megválasztott testületei és tisztségviselői.

Az Ügyvédi Összefogás Egyesület az ítélet alapján haladéktalanul kialakítja a jelen helyzetben szükségesnek ítélt javaslatait, amelyhez várjuk a Kollégák észrevételeit.

Ügyvédi Összefogás Egyesület

 

Hozzászólás

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vissza a tetejére