"lus est ars boni et aequi"

Elfogadták az alkotmányossági és számos más komoly jogi hibában szenvedő ügyvéd törvény módosítást

Sajtóhírek az üggyel kapcsolatban

Magyar Nemzet

Megszülethet az első „kétség”-törvény

Veszélyes precedenst teremthet a parlament · Ki mozgatja a szálakat az ügyvédtörvény ügyében?

http://mno.hu/belfold/megszulethet-az-elso-ketseg-torveny-1308646


Mandiner

Ötpárti nászból származó jogi szörnyszülötthöz adja a nevét dr. Schiffer és az LMP

Vezető ügyvédek lobbija van a jogbiztonságot veszélyeztető törvénymódosítás mögött? A Párbeszéd Magyarországért nem érti, miért csatlakozott az LMP is.

http://jog.mandiner.hu/cikk/20151012_tordai_bence_otparti_naszbol_szarmazo_jogi_szornyszulotthoz_adja_a_nevet_dr_schiffer_es_az_lmp


Faktor

Ügyvédi Összefogás Egyesület: minden szempontból aggályos a törvény

Elfogadta az országgyűlés az ügyvédekről szóló törvény ötpárti módosítását, amellyel gyakorlatilag azonnal elveheti az országos testület bármelyik területi ügyvédi kamara jogköreit, ha a felügyeletet ellátó igazságügyi miniszter pert indít ellene. Az egyik ügyvédi egyesület szerint minden szempontból rossz a módosítás.

http://faktor.hu/faktor-ugyvedi-osszefogas-egyesulet-minden-szempontbol-aggalyos-a-torveny


 

888.hu

Ötpárti javaslattal változtatták meg az ügyvédtörvényt

Ez így nagyon szépen hangzik, viszont a nemes szándék és az ultragyors intézkedés (már mai napon el is fogadta a parlament) ellenére nemhogy javítaná, de még ront is a helyzeten.

http://888.hu/article-otparti-javaslattal-valtoztattak-meg-az-ugyvedtorvenyt

3 Hozzászólások

 1. dr. Budavári Imre Válasz

  Azt hiszem még az ügyvéd társadalomban is kevés az úriember!
  Csak egy költöi kérdés: Nem kéne-e felelősségre vonni azokat az “úriembereket” akik ezt a “kalamajkát” okozták? :-)

 2. dr. Köves Péter Válasz

  Tisztelt Kollága úr!

  Nem tudom, kiket kell a “kalamajkát” okozó “úriemberekben” tisztelni: azokat-e, akik a választáson megjelentek legalább kétharmadának szavazatát megkapták (a szavazatok manipulálásával ugyanis még az Ügyvédi Összefogás sem gyanúsított meg senkit), vagy az Ügyvédi Összefogás tagjait, akik nem hajlandóak ezt tudomásul venni.

  Ugyanakkor egyik esetben sem értem, hogy kiket és miért kellene “felelősségre vonni”. Véleménye miatt ugyanis magukat demokráciáknak nevező országokban senkit sem szoktak felelősségre vonni.

  Kartási üdvözlettel

  dr. Köves Péter

  u.i. Meg lennék lepve, de pozitívan értékelném, ha ezt a hozzászólásomat nem cenzúráznák ki, mint az előzőeket.

 3. ugyvediosszefogas Válasz

  Teljes mértékben osztjuk dr. Köves Péter hozzászólásában írt álláspontját abban a körben, hogy egy demokráciában a véleménye miatt senkit sem szokás számon kérni. S ha ez megtörténne, úgy az már nem nyilván nem is lehet demokrácia.

  A kamarai önkormányzatiságnak éppen ezért magában kell hordoznia a vélemények, s azon belül különösen a szakmai, közéleti vélemények sokszínűségét, személyeskedés-mentes, nyilvános ütköztetését, szakmai alapú megmérettetésének lehetőségét.

  Az ÜÖE weboldalán elérhető ”Hozzászólás” rovatot a kamarai szakmai és közéleti kérdésekkel összefüggő szakmai észrevételek, tényközlések érdekében hoztuk létre azoknak, akik valamilyen tárgyban a véleményüknek nyilvánosan is hangot szeretnének adni.
  Szeretnénk azonban, ha a hozzászólók kerülnék az olyan bejegyzéseket, melyek akár túlzott személyes emócióval terheltek, vagy éppen személyes emóciót generálhatnak.

  Bár dr. Budavári Imre bejegyzését és arra dr. Köves Péter által írt választ kifejezetten nem tartjuk ilyennek, ám mégis fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy a moderálás során mindenkor igyekszünk a fentiekre figyelemmel lenni.

  Kérjük a tisztelt hozzászólóktól ennek tudomásulvételét!

  Kérjük a tisztelt hozzászólókat, hogy legyenek segítségünkre abban, hogy weboldalunk mindenben meg tudjon maradni az ügyvédi közösség szakmai médiumának!

  Ügyvédi Összefogás Egyesület

Hozzászólás

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vissza a tetejére