"lus est ars boni et aequi"

Egyéni képviselői indítványra módosíthatják az ügyvédi törvényt 2

Tisztelt Kollégák!

Mint arról a tegnapi napon email üzenet útján tájékoztatást adtunk, egyéni képviselő indítvány került benyújtásra a parlamentbe az ügyvéd törvény módosítására. A javaslat a területi kamarák önrendelkezési jogát alapvetően, szubjektív szempontú feltételek alapján és jogorvoslat teljes hiányával kívánja korlátozni. Korábbi levelünk tartalmazza a törvénymódosító javaslatot és az Ügyvédi Összefogás Egyesületnek arra vonatkozóan kifejtett részletes álláspontját, amelyet az igazságügyi miniszternek megküldtünk.

Az ügyben az Egyesületünket megkeresték a sajtó képviselői is. Természetesnek vesszük, hogy a nyilvánosságnak tett egyesületi nyilatkozatainkat, azok a kollégák is megismerhessék, és arról kifejthessék álláspontjukat, akik esetleg nem követik nyomon a médiatörténéseket, ezért azt az alábbiakban közzétesszük.

Forr a levegő…

Honlapunkon is mindezek megtalálhatók, ahol a BÜK közgyűlési határozatokat megsemmisítő jogerős ítéletet is, annak kézhezvételét követően, haladéktalanul elérhetővé teszünk. Hangsúlyozzuk, hogy a Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú ítélet rendelkező részét helyben hagyta, amely elsőfokú határozat honlapunkon olvasható.

Megismételjük, hogy ezúton kérjük minden területi kamara minden tagját, szakmai szemmel vizsgálja meg a törvénymódosítási javaslat rendelkezéseit valamint Egyesületünk ennek tárgyában kialakított álláspontját.  Tekintettel arra, hogy a jogerős ítélet következtében jelenleg nincs olyan legitim vezetése a Budapesti Ügyvédi Kamarának, aki a legnagyobb területi kamara tagjainak érdekvédelmét jogszerűen elláthatná, fokozott jelentősége van a tagság megnyilvánulásának ebben az Alaptörvény ellenes, jogbiztonságot sértő továbbá valamennyi területi kamara működését és tagjai egyedi kamrai ügyeit rendkívül hátrányosan érintő kérdésben.

Tisztelettel:

Ügyvédi Összefogás Egyesület

Hozzászólás

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vissza a tetejére