"lus est ars boni et aequi"

Egyetértünk: Bánáti Elnök úrnak igaza van

Köszönjük Bánáti Elnök Úr!

Az Ügyvédi Összefogás levélben kérte a Magyar Szakmai Kamarák Szövetsége elnökének, a MÜK elnökének és a területi ügyvédi kamarák elnökének segítségét a hvg.hu honlapon kampánycikként megjelentetett írással szembeni fellépésre. A cikk szerzője az ügyvédeket megbízóik feltételezett politikai hovatartozása alapján sorolta és minősítette be.

Levelünkben felhívtuk a kamarák figyelmét arra, hogy milyen káros társadalmi hatása lenne annak, ha ez a megbélyegző gondolkodás az Ügyvédség és érdekképviseleti szerveik részéről szó nélkül maradna, mivel legközelebb már nem csak az ügyfeleik, hanem esetleg saját társadalmi hátterük, vallásuk, származásuk, nemi identitásuk vagy egyéb különleges adataik alapján fogják az ügyvédeket vagy más szakmák képviselőit listázni a sajtóban.

Levelünkben nemcsak az Ügyvédi Összefogásban résztvevő kollégáinkat ért ilyen tartalmú sajtó megnyilvánulásokat ítéltük el. Elhatárolódtunk – nem a mozgalmunk tagjaként – induló jelölt kollégáinkat jövőben érhető hasonló támadásoktól is, akik esetében közismerten azonos szelektálási körülmények állnak fenn, mint amelyet a cikkíró alkalmazott.

A kamarai elnökök közül elsőként a MÜK elnöke Dr. Bánáti János kollégánk reagált megkeresésünkre. Ezúton is köszönjük az Elnök Úr gyors és határozott fellépését az Ügyvédi Összefogás álláspontjának támogatását. Kérjük Bánáti elnök urat, hogy tekintélyét latba vetve a jövőben is minden esetben – kérés nélkül is – azonnal és határozottan lépjen fel a hasonló megnyilvánulásokkal szemben.

Az Ügyvédi Összefogás egyetért Bánáti János elnök úrral abban, hogy

                                                                  Eddig és ne tovább!

 Ügyvédi Összefogás

 

Ha kérdése, javaslata, észrevétele van kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi e-amil címen.
E-mail: [email protected]

Kövessen minket Facebookon is:

fblogo

 

 

 

 

Hozzászólás

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vissza a tetejére