"lus est ars boni et aequi"

BŐVÜL AZ ÜGYVÉDI ÖSSZEFOGÁS!

A matrica ügyben csatlakozott hozzánk a Debreceni Ügyvédi Kamara is!

Tudomásunkra jutott, hogy a Debreceni Ügyvédi Kamara főtitkára és elnöke a kamarájuk nevében írásban kereste meg a MÜK elnökét, dr. Bánáti Jánost.

A Debreceni Kamara felhívta a MÜK elnökének figyelmét arra, hogy az érintett területi kamarák legfőbb szervének felhatalmazása nélkül, a kamarák a jogi lehetőség ellenére sem hozhatnak létre gazdasági társaságot, illetve nem lehetnek ilyen társaság tagjai.

Álláspontjuk szerint a Magyar Ügyvédi Kamarának saját hatáskörben és a rendelkezésre álló anyagi eszközeivel kellene megoldani a biztonsági jellel kapcsolatos kérdéseket, beleértve a matrica rendszer működtetését is. A biztonsági jellel kapcsolatos költségeket homályosnak tartják, és véleményük szerint a matrica rendszer értékét, amely a kamrák közötti elszámolás alapját képezné, független szakértőnek kellene meghatároznia.

Végezetül kérik a MÜK elnökét, hogy a MÜK teljes ülésének napirendjéről a gazdasági társaság létrehozásával kapcsolatos kérdés megvitatását vegye le.

Az Ügyvédi Összefogás kezdeményezte a BÜK 2014. január 27-ei közgyűlésén azt, hogy a kamarai közgyűlések döntsenek arról, szükséges-e matrica cég alapítása, vagy sem, és ha igen milyen feltételekkel.

Örülünk annak, hogy az Ügyvédi Összefogás kezdeményezése más kamarákhoz is elért. A debreceniek ügyünkhöz való csatlakozása azt bizonyítja, hogy az Ügyvédi Összefogás tagság érdekében tett szakmai javaslatai és erőfeszítései felelősségteljesen gondolkodó kamaráknál támogatásra, egyetértésre találnak.

Bízunk, hogy a többi Kamara is csatlakozik közös ügyünkhöz!

 

Ügyvédi Összefogás

Kapcsolódó korábbi cikkünkhöz kattintson IDE.

 

A cikk PDF formátumban is elérhető

pdfIcon

 

Ha kérdése, javaslata, észrevétele van kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi e-amil címen.
E-mail: [email protected]

Kövessen minket Facebookon is:fblogo

 

Ide sorolva: , ,

Hozzászólás

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vissza a tetejére