"lus est ars boni et aequi"

BOTRÁNYOS BÜK KÖZGYŰLÉS

Kedves Kollégák!

 

A BÜK 2014. január 27-i rendkívüli közgyűlésén az Ügyvédi Összefogás mozgalom részéről nagy számban képviseltettük magunkat.

A mai közgyűlésen mind szakmai, mind emberi megnyilvánulások, magatartások tekintetében mélységesen megdöbbentő „élményben” volt részünk. A megdöbbenés, felháborodás és ezzel együtt megjelenő rendkívüli aggodalom nem csak az Ügyvédi Összefogás tagjai részéről merült fel, hanem a jelenlévő kari tagok szignifikáns többségénél is, akik mindezeknek hangot is mertek adni. Nem véletlenül mondjuk azt, hogy hangot is mertek adni, hiszen sajnálatos módon a jelenlegi kamarai vezetés több képviselője részéről személyeskedő kijelentések, valamint burkolt, illetve teljesen egyértelmű fenyegetések hangoztak el az aggályaiknak hangot adókkal szemben.

Mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy a közgyűlés minden tekintetben előkészítetlen volt, illetve az, hogy az előterjesztő és a támogatására felszólalók a BÜK alapszabályának javasolt módosításával azt a célt kívánták elérni, hogy a matricával kapcsolatos cégalapítás elnöki hatáskörben maradjon, arról ne a tagság egésze dönthessen. Az előterjesztés mellett érvelők emocionálisan túlterhelt, kirohanásai mellett szánalmas magyarázkodásoknak voltunk tanúi a matricás cégalapítással kapcsolatban.

Azon egyszerű kérdésre sem kaptunk választ, hogy az elnökség néhány tagja által már jóval korábban ismert cégalapítási konstrukciót, illetve az elnökségi tagok részére megküldött részvénytársasági alapszabály-tervezetet miért nem hozták nyilvánosságra eddig a BÜK honlapján, azt eddig miért nem ismerheti meg a tagság.

Az Ügyvédi Összefogás felszólította Réti László elnököt, hogy haladéktalanul hozza nyilvánosságra a Zrt. alapszabály-tervezetét. Ugyanakkor a tagsággal szemben fennálló felelősségteljes magatartás azt követeli meg, hogy az Ügyvédi Összefogás elnökségi tagjai számára 2014. január 23-án megküldött Zrt. alapszabály-tervezetet a honlapunkon ezennel közzé tegyük.

Egyelőre arról sincs információ, hogy ki, illetve kik is készítették ezt az alapszabály-tervezetet, ezért kérünk minden Kollégát, hogy részletesen, figyelmesen tanulmányozza át, hiszen a tervezet – feltehetően nem véletlenül – nem könnyen átlátható rendelkezés halmazt tartalmaz.

Mindenekelőtt azt tartjuk a legfontosabbnak, hogy a közgyűlés kizárólagos hatáskörébe tartozzon annak eldöntése, hogy a BÜK kíván-e, akar-e egyáltalán, és ha igen, úgy kikkel, milyen feltételekkel gazdasági társaságot alapítani, vagy gazdasági társaságban részesedést szerezni.

Kérünk Titeket, hogy amennyiben időtök engedi, véleményeteket, észrevételeiteket a Zrt alapszabályával kapcsolatosan küldjétek meg részünkre [email protected]címre, hogy azt összegezve egy átfogó anyagot készíthessünk és honlapunk közzé tegyünk.

Ügyvédi Összefogás

Alapszabály TERVEZET:

letoltes

 

 

 

Ha kérdése, javaslata, észrevétele van kérjük vegy fel velünk a kapcsolatot az alábbi e-amil címen.
E-mail: [email protected]

Kövessen minket Facebookon is:fblogo

Ide sorolva: , , , , ,

Hozzászólás

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vissza a tetejére